Pilz na veletrhu Hydrogen Technology Expo Europe 2024 v Hamburku: hala A3, stánek 3I110 – Vodík – bezpečí při výrobě i využití

Pilz na veletrhu Hydrogen Technology Expo Europe představí praxí prověřená řešení automatizace vhodná pro vodíkový průmysl. Největší světový veletrh Hydrogen Technology European Expo v Hamburku se koná ve dnech 23.–24. října 2024. Expert na automatizaci představí svá řešení z oblasti funkční a průmyslové bezpečnosti. Řešení od firmy Pilz umožňují bezpečné monitorování a řízení procesů v celém řetězci tvorby hodnot.

Spolehlivá a rychlá detekce úniku plynu, přehled o aktuálních hodnotách tlaku, napětí, el. proudu i o kapacitě, bezpečné monitorování spalovacích procesů – aplikace pracující s vodíkem mohou s úspěchem využívat bezpečnostní principy platné v oblasti automatizace. V tomto případě je totiž bezpečnost považována za integrovanou funkci strojů, zařízení a všech souvislostí jednotlivých procesů. Na veletrhu Hydrogen Technology Expo Europe společnost Pilz představí řešení pro funkční bezpečnost ve vodíkovém průmyslu. Kromě toho specialista na automatizaci ukáže, jak lze vodíková zařízení a systémy spolehlivě chránit před manipulací a nesprávnou obsluhou.

Bezpečnost od výroby až po použití
Od procesu výroby vodíku až po jeho použití – ucelená řešení společnosti Pilz nabízejí celému řetězci tvorby hodnot nezpochybnitelnou nadstavbu. Od elektrolýzy až po štěpení vodní parou – Experti v našem veletržním stánku ochotně vysvětlí zájemcům různé bezpečnostně technické zásady, které jsou důležité v závislosti na způsobu výroby vodíku. Konfigurovatelné malé řídící systémy PNOZmulti 2 a automatizační systém PSS 4000 Pilz jsou spolehlivou ochranou při výrobě vodíku elektrolýzou. U alkalické elektrolýzy nebo elektrolýzy PEM (Proton Exchange Membrane) je třeba zohlednit několik bezpečnostních požadavků. Například bezpečnostní řídicí systémy Pilz mohou monitorovat senzory pro detekci plynu a plamene. Jakmile senzory zjistí jakoukoli nepravidelnost, jsou okamžitě zahájena vhodná opatření jako například odvzdušnění ventilů.
Velmi dobré zkušenosti jsou i s automatizačním systémem PSS 4000, který je schopen sledovat všechny bezpečnostní funkce na čerpacích stanicích vodíku – to se týká chladicího systému, vysokotlakých zásobníků i vlastního výdeje vodíku. Experti společnosti Pilz nabízejí i další zajímavé informace o tom, jak automatizační systém může převzít funkce jako je detekce úniku vodíku, plamene a kouře i sledování teploty a tlaku. Díky decentralizovaným vstupům/výstupům a funkcím analogových vstupů s ochranou proti selhání lze celý systém bezpečně ovládat i monitorovat.

Safety a Security jsou neoddělitelné
Komplexní přístup vyžaduje, aby kromě funkční bezpečnosti byla posuzována i průmyslová bezpečnost. Popisuje ochranu výrobních a průmyslových zařízení před chybami způsobenými úmyslně nebo neúmyslně
Příkladem může být dálkové spojení se zásobníkem na výrobu vodíku, které prověří stav celého systému. Toto spojení je nutné chránit, protože jinak by mohlo dojít k nekontrolovanému průniku do bezpečnostní části systému a v horším případě k jejím změnám.
Na veletrhu Hydrogen Technology Expo Europe společnost Pilz představí kromě jiného i Industrial Firewall SecurityBridge. V řídicí síti jsou všechna propojení mezi inženýrskými, diagnostickými nebo konfiguračními nástroji a řídicími systémy chráněna před manipulací a přitom umožňují bezpečné spojení s externími systémy. Systém přístupových oprávnění PITreader a příslušné transpondérové klíče RFID ochrání zařízení před neoprávněnými návštěvníky a umožní současně spolehlivé a individuální řízení povolených přístupů.
„Společnost Pilz je přesvědčena o tom, že pouze spojení Safety a Security může zaručit optimální rozsáhlou ochranu vodíkových aplikací. Security totiž dokáže ochránit zařízení a stroje před záměrnou manipulací a lidskými chybami“, zdůrazňuje Albert Cot, Market Development Engineer společnosti Pilz.

Pilz na veletrhu Hydrogen Technology Expo Europe 2024: hala A3, stánek: 3I110

Zdroj: pilz.com

Pilz na veletrhu Hydrogen Technology Expo Europe 2024 v Hamburku: hala A3, stánek 3I110 – Vodík – bezpečí při výrobě i využití

Views